Германската митническа служба е заловила пакет, адресиран до Ватикана, който е съдържал 14 презерватива, пълни с кокаин, съобщи Bild am Sonntag. 
Пакетът, който е съдържал 340 грама кокаин и се оценява на 40 000 евро, е бил заловен на международното летище в Лайпциг през януари. 
Наркотикът в пакета, изпратен от южноамериканска държава и адресиран до главния пощенски център във Ватикана, е бил в течна форма. 
Позовавайки се на доклад на германската митническа служба, изданието посочва, че властите са предали пакета на полицията във Ватикана, с цел да устроят капан за човека, който е трябвало да го получи. 
Никой обаче не е потърсил пакета. Германските следователи смятат, че получателят е бил информиран за залавянето на пакет.
Презервативите бяха доскоро тема табу за Ватикана. През 2010 г. обаче предишният папа Бенедикт XVI разреши макар и с условности употребата на кондома. Все пак остава мистерия фактът защо неизвестните злосторници са решили да укриват наркотика точно в презервативи за Ватикана. Решението е доста необичайно.