Николай Колев-Босия е бил задържан тази сутрин от МВР, съобщи БНР. Бившият дисидент е чакал на входа на Народното събрание още от 8 сутринта и е замерял депутатите с домати и яйца.

Босия питал ранобудните депутати "Вие народен представител ли сте" и ги е замерял. След няколко минути униформен му е поискал личната карта. После са дошли още двама служители на реда, които се опитали да му пречат да хвърля домати, но накрая се отказали и го откарали в Първо районно. Очаква се да бъде наказан за дребно хулиганство и пуснат.

Чистачките на парламента бързо почистили яйцата и доматите от плочките пред НС.

Единствено Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт спрял да поговори с Колев, като му препоръчал да не прави глупости и му е припомнил, че може да говори пред медиите. Босия, който според Фрог Нюз протестира цяла седмица пред НС за оставката на транспортния министър Ивайло Московски, го попитал дали знае, че министерство на транспорта търгува с шофьорски книжки.

"20 000 шофьорски книжки се продават на година у нас. Вас не ви ли притеснява това?" попитал той.

Байрактаров отговорил, че се бори по въпроса с други средства.

Николай Колев е арестуван за втори път за хвърляне на домати - първият път беше през 2012 г. Участва в протести още от зимата на 1997 г срещу Жан Виденов, присъства и на тези срещу Бойко Борисов през 2013 г, появи се и на ДАНСwithme.