Депутатката от БСП Корнелия Нинова се е заела активно с възстановяването на градините на хората в Мизия, които пострадаха сериозно от наводнението през миналата година. Това съобщава самата Нинова чрез профила си във фейсбук, като прилага и снимки.

"Приятели, опитваме се да възстановим градините на хората в Мизия след наводнението. Дали ще се получи нещо, не знам". Това обяснява Нинова на стотиците хора, които коментират нейните градински занимания: "Ако излезе нещо от това, ще почерпя с домати собствено производство"

Преди седмица пострадали от наводнението в Мизия заплашиха да излязат на протест и да затворят пътя за АЕЦ "Козлодуй". Хората са недоволни от официалната експертиза, според която няма виновни за наводнението и всичко се дължи на природното бедствие. Те смятат, че сред причините за потопа е недоброто стопанисване на язовирите в региона.

Недоволните настояват да получат помощ, за да могат да ремонтират къщите си и да има къде да живеят след като ги изведат от фургоните.

Наводнението в Мизия стана в началото на август миналата година. То доведе до човешки жертви, а стотици бяха евакуирани. В продължение на дни водата бе заляла улиците и наводнила домовете на хората.