Цветанка Амбова, продавачката в магазин, която се превърна в герой, след като оцеля при бруталния опит за въоръжен грабеж от сем. Рангелови, разказа днес за пръв път какво е преживяла.

Цвети бе гост в сутрешния блок на бТВ. 

"Опитвам се да бъда силна и да не мисля. Просто да остане някъде в миналото. Не съм гледала кадрите, не мога да ги гледам", сподели тя и на няколко пъти отказа на водещия Антон Хекимян да изгледа видеото от охранителните камери, което от телевизията смятаха да й пуснат.

Цвети разказа:

"Първо мъжът влезе в магазина, взе една бутилка уиски, искаше и стек цигари и в последствие се отказа, защото нямах цял стек от тези цигари. След около половин или един час влезе жената. Още тогава се усетих, че ще краде нещо. Имах такова усещане и за жената. Но че ще обират касата, не ми е минало през акъла".

При повторното влизане в магазина Рангел Рангелов я нападнал и започнал да крещи: "Давай парите, ще те застрелям!."

"Повтаряше и ме натискаше с пистолета. Жената също ме заплашваше. Аз се молех да ме оставят, а жената казваше: "Ще те оставим, давай парите тука!" Беше ме доста страх за живота ми, той непрекъснато крещеше и ме заплашваше. Мина ми през ум, че наистина ще ме застреля. В този момент не мислех за близките си", продължи с мъчителните спомени продавачката.

Казала на нападателите, че е сама, че няма ключ за касата, а парите са в управителя.

"Виках за помощ и той започна по-силно да ме натиска: "Стига вика! Давай парите, че ще те застрелям!"

Оказа се, че Цвети не само не е гледала кадрите от нападението, но и не следи как се развива делото на Рангел и Боряна Рангелови. Водещият й разказа, че двамата нямали мотив да оберат магазина. При което тя възкликна:

"Трудно ми е да го приема. Това за забавление ли са го направили?!"

Съпрузите се извиниха. На което тя отвърна:

"Едно извинение не стига. Бих им казала, че е по-добре да се лекуват. Иначе се самоунищожават. Искам максимална присъда, колкото е по закон, макар че мисля, че е малка. Но колкото - толкова."

В събота Цвети се върнала на работа, но вече и с жива охрана. Всички я поздравявали, в това число и клиенти, които я разпознавали.

"Казват, че съм много смела и съм герой", разказа тя.

Шефовете пък й се "скарали". 

"Казаха ми: "Давай всичко, за да не те наранят". Отвърнах им, че човек не знае как ще реагира", сподели смелата продавачка.