„Цветя от края на 80-те” - така е кръстена първата антология, посветена на българския рок, чиито автори Румен Янев и Емил Братанов ще представят в Studio 5. 

Събитието ще се проведе на 2 юни, вторник, от 22:00 ч. и е част от ХХ „Салон на изкуствата”, съобщава zrock.bg. Заглавието, разбира се, е назаем от култовото парче на "Ревю" с Милена Славова.

Книгата на двама от най-известните рок-журналисти от онова време (ако не знаете - и Ники Кънчев, и Ивайло "Нойзи" Цветков, бяха също такива, б.р.), събира 249 култови текста и над 270 снимки от златната епоха на българския рок от тогавашните специализирани издания (и такива имаше в пред-Пайнер ерата, б.р.). Тя е издание на „Парадокс” и е носител на почетни грамоти на Асоциация „Българска книга” и журналистическото жури за „Най-значим издателски проект“ и „Издателски проект с най-голяма обществена значимост“ за 2014 г.

Събитието ще включва както прожекци на любими клипове, така и изпълнения на живо от известни рокаджии, сред които: Милена, подкрепена от група "Конкурент"; "Субдибула" (арт-акустика, спектакъл и видео за архивите); Любо Малковски - Мъртвеца; Ники Качаров и "Апокалипсис бенд"; Мони Воев с "Абсолютно начинаещи"; "Ревю"-то на Васил Гюров; "Джендема" (в актуален състав, единствено без самия Ачо); "Атлас" (Пепи Писарски, Бойко, Енил и Пепи Попов); Дони; Дечо Чипилов; Влади Хармониката; Геша.

За по-сантименталните - ето и оригинала на парчето, станало кръстник на книгата: