Ако не ви е омръзнало от циркове - в парламента, в министерския съвет, в партийните централи и по сериозните предавания по телевизора, ето ви още нещо цирково. Но в случая - истинско, не циркаджийско. Ще го бъде на 12 и 13 април (събота и неделя) от 19 ч в зала 1 на НДК.

Цирк Елуáз, доведен в България от София мюзик ентърпрайсис, представя това изкуство по нов и модерен начин от 1993 г. насам. Оригинално съчетава цирк с театър, танци и музика. От 2010 г. Елуáз е партньор на прославения Цирк дю Солей. Двете компании споделят обща творческа визия и отдавна са получили международно признание в развлекателната индистрия.Това не е партийно събрание, а най-обикновен циркоов спектакъл. Снимка: СМЕ

С десет оригинални продукции, Цирк Елуáз е направил над 4000 представления в 440 града в 40 държави. Трупата участва в много фестивали по целия свят и е носител на престижни отличия, сред които 10 награди и медали от Световния фестивал на цирковото изкуство в Париж, Gemini и Broadway’s Drama Desk Awards. Представленията им се играят на Бродуей и Уест Енд, а сега и у нас.

iD е най-популярният спектакъл на Цирк Елуáз и именно него ще видим в НДК. Той се отличава с крайно енергични изпълнения и комбинира цирково изкуство с шеметни танци. Шоуто прави трупа от 15 акробати и изпълнители, а изживяването е допълнено от ефектна мултимедия, както и от електронен и рок саундтрак. Дръзките акробатични изпълнения са в комбинация с енергията на уличните танци, което несъмнено ще привлече и млада публика в залата. Защото това е модерен цирк, не като нашия, който споменахме в началото.