Красивата ни надежда в сноуборда Александра Жекова се снима на пистата, облечена в народна носия, подкрепяйки кампанията „Преоткрий традициите“. Сани, както я наричат всички, сама избра носията, която да облече и не случайно се спря на такава от пиринския край. 

С усмивка тя отправи своето послание към всички българи да не забравяме корените си и да пазим ценностите си. „Поласкана съм, че получих покана да се включа в инициативата и се радвам да бъда част от нея. Смятам, че е много важно българите да почитат нашите традиции и културата“, каза Сани и добави: “Изключително много харесвам българските традиционни носии, те са уникални и всяка съдържа типичен елемент за своя край“.

„Преоткрий традициите“ е част от спектакъла „Мистерията Еньовден“, който ще бъде изигран за последен път в София, в три поредни дни на 8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК. Финалът на инициативата е именно последният ден на представлението, където всички лица на кампанията ще наблюдават спектакъла на живо.

До 10 април всеки гражданин може да покаже подкрепата си за инициативата, като  облече народна носия или използва във всекидневното си облекло малък автентичен аксесоар.