Фоторепортерът на Клуб Z Веселин Боришев засне доста интересни моменти от днешното правителствено заседание. Те са запечатали както работната атмосфера във властта, така и шегите и закачките, които си пускат министрите, когато са в работна обстановка.

Кадър 1: Началникът идва, не е на кеф.

Кадър две, неназован министър мисли: Определено сбърках като не пратих някой от заместниците.

 

Дори и вниманието от страна на приятна компания не може да накара премиера Бойко Борисов да се усмихне.

Лиляна Павлова според социологическата агенция "Екзакта" е с най-висок рейтинг в правителството. Изпреварва дори началника си и здравния министър Петър Москов. Румяна Бъчварова се е замислила. Дали системата на КАТ ще проработи? Спокойно ли е вече в Гърмен? Има ли нови разкрития за убитото в центъра на София момче? Вътрешната министърка има богат избор от теми за размисъл.

А Лукарски май е болен. Ето докъде води смяната на климата при задграничните му командировки.

Здравният министър Петър Москов изглежда изморен. А днес в пленарна зала се гледа Закона за здравното осигуряване...

Земеделската министърка Десислава Танева използва последните мигове преди Борисов да е взел думата за уточнения по телефона.

На министъра на културата Вежди Рашидов напоследък му е тръгнало на музейна вълна. Първо беше "Лувъра", после "БГ Лувъра", сега остава само малко да пооправим градинката в ларгото пред Министерския съвет.

Тук Москов вероятно обяснява на Рашидов колко са големи проблемите на българското здравеопазване. И...

И получава подкрепа с ръкостискане и потупване на рамото. 

Този фотос е истинска мистерия. Жестът на МВР министърката Румяна Бъчварова би следвало да се тълкува като израз на категорично отрицание на някакви стремления на образователния й колега Тодор Танев. За конкретиката обаче историята мълчи.

Каквото и да е било, не е оставило трайно негативни чувства у министър Танев. Само той се усмихва от всички министри. Нито резултатите от матурите, които са по-лоши от минали години, нито атаките на Св. Синод, че в изпитните тестове се е говорело за йога, могат да нарушат доброто настроение на министъра.