Селекционерът на националите Ивайло Петев не може да разчита на неколцина контузени титуляри за мачовете с Турция (приятелски) на 8 юни и Малта (евроквалификация) на 12-и.

Вратарят Владислав Стоянов отпадна заради травма още преди обявяването на списъка с футболистите, дни по-късно го последва и Георги Миланов от ЦСКА (Москва). Днес стана ясно, че другият основен страж - Николай Михайлов, също отпада заради шина на ръката.

В момента на лагера присъства само един вратар - Божидар Митрев. Неособено розово е положението и с Ивайло Чочев, който получи удар в глезена на последния мач на "Палермо" от Серия "А" - срещу "Рома". Младият футболист бе заменен и първоначалните опасения за тежка травма не се оправдаха. Въпреки това Чочев тренира под наблюдение и за състоянието му ще се преценява преди мачовете.

Днес Петев даде пресконференция, на която увери, че ще направи максималното отборът да е концентриран и да не подцени Малта. Първият двубой в София завърши 1:1, след което Любослав Пенев беше уволнен.Единствената цел е в Ла Валета да се вземат трите точки, което да позволи на националите да запазят някакви шансове за класиране преди решителните битки наесен.