Делото, което беше образувано заради обезпокоена кърмеща майка в мол, приключи с извънсъдебно споразумение. Това съобщават от Българския хелзинкски комитет, които тогава поеха адвокатската защита и дадоха гласност на случая. Подробности за самото споразумение  не се съобщават.

Именно юристи на БХК заведоха дело за полова дискриминация, след като Деница Панайотова се засегна от охранител, който ѝ направил забележка, че храни бебето си в търговския център през август м.г. Случката обаче доби публичност чак през март, нажежи социалните мрежи и майчинските форуми и доведе дори до масово кърмене в столичен мол.

"Г-жа Панайотова и нейните адвокати, г-жа Фъртунова и г-жа Качаунова от Български хелзинкски комитет (БХК) съобщават, че е постигнато извънсъдебно споразумение за приключване на спора. Г-жа Панайотова ще дари получената сума за организиране на кампания в подкрепа на кърменето на обществени места.

БХК изказва своята благодарност и възхита към г-жа Панайотова за смелостта ѝ да защитава своите права, като показа как трябва да бъдат отстоявани правата на жените", гласи официалното съобщение от неправителствената организация.