Президентът на ФИФА Сеп Блатер изказа категоричното си становище по казуса с двата кримски клуба, за които съществува вариант да заиграят в шампионата на Русия. На специална пресконференция, швейцарецът твърдо заяви, че "Таврия" Симферопол и "Севастопол" ще завършат сезон 2013-2014 в украинската лига.

"Взето е решение по въпроса с отборите от Крим. Двата професионални футболни клуба от този регион ще завършат първенството в украинската Премиер лига. Това решение беше прието и ние сме информирали всички засегнати страни", заяви Блатер.

На пресконференцията обаче не бе уточнено, какво ще случи в бъдеще и дали са предвидени разговори за преминаването на "Таврия" и "Севастопол" в руската Висша лига от новия сезон. Повече яснота се очаква в следващите дни след конгреса на УЕФА в Астана на 27 март.

Преди няколко дни президентът на "Севастопол" Александър Красилников подаде заявление до Футболната федерация на Украйна, в което изрази желанието си да бъде изключен от състава на нейния Изпълнителен комитет, тъй като вече е гражданин на друга държава

Припомняме, че наставниците и на двата кримски отбора са българи. Николай Костов оглавява "Таврия", а Ангел Червенков е начело на "Севастопол". Така от есента има голяма вероятност двамата специалисти да мерят сили в Русия.