Група украински девойки е измислила свой вариант на санкции срещу Русия и се надяват те да са по-ефективни от западните рестрикции, съобщава NEWSru.com. Младите украинки са подели кампания с кристално ясно послание: "Не давай на руснак!". И за да няма никакво съмнение - следва директен призив към сънародничките им да не обменят ласки с руски мъже под никаква форма. Дамите дори са си изработили и специални тениски, прокламиращи сексуалната забрана.

"Всички наши активистки искат да кажат: Не на заграбването на Крим! Не давай на руснаците своята земя, не им давай парите си, не им позволявай да победят. Не им давай и секс", се казва в съобщение на активистките във фейсбук, което се разпространи с бясно темпо сред младите украинки.

Акцията има голям отзвук и в туитър, а мненията за нея са крайно противоположни. Идеята има както много привърженици, така и яростни критици.

NEWSru.com посочва също, че украинките са решили да използват известна женска стратегия, която е описана още от древногръцкия писател Аристофан в комедията "Лизистрата". В нея жените отказват да спят с мъжете си, за да ги принудят да се откажат да водят безсмислени войни.

Украинките са известни с използването на телата си при протестни акции. В цял свят е известна организацията на украинските активистки "Фемен", която изразява недоволство по различни теми, захвърляйки сутиените.