Продължава страхотното представяне на Димитър Бербатов във Франция. Българинът добави нови гол и асистенция на сметката си в мач от четвъртфиналите за Купата на Франция, в който неговият „Монако“ размаза „Ланс“ с 6:0 и се класира напред.

Нападателят вкара втория и подаде за третия гол на своя отбор. Попадението на Бербо бе типично за него – в наказателното поле след двойно подаване. В "Монако" 33-годишният благоевградчанин вече има 4 гола в 7 мача – 5/2 за първенство и 2/2 за купа.

През седмицата треньорът на отбора Клаудио Раниери заяви, че би искал да задържи Бербатов в състава си и за следващия сезон, когато след дълга пауза "Монако" ще участва в евротурнирите, по-точно в Шампионската лига. А сякаш след слабия втори сезон във „Фулъм“ българинът отново намери себе си, а и идеалното място за изява – стадион „Луи II“ в малкото кралство.

„Монако“ вече е на полуфинал за Купата на Франция и има отличен шанс да спечели трофея, който ще бъде шести във витрината на клуба. За последно „монегаските“ взеха купата през далечната 1991 г. В първенството отборът стои твърдо на второто място, без шансове за титлата, но и далеч пред следващия тим в класирането.