Няма основание за повишаване  цените на агнешкото месо за предстоящите  празници, каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Павликени, съобщи пресцентърът на подопечното му министерство.

Според Греков у нас се произвежда достатъчно количество качествено агнешко месо с чудесни вкусови качества, което може да задоволи търсенето. 

Министърът заяви, че инспекторите от  Българската агенция по безопасност на храните  са извършили над 200 проверки за качеството на предлаганото месо  в търговската мрежа. В навечерието на Великден контролните органи ще засилят проверките с цел предотвратяването на нарушения, обясни още той.

Според последните данни на Системата за агропазарна информация (САПИ), през първата седмица на март цената на килограм цяло агне на едро остава в ценовия диапазон от 11,60 лв. до 15,30 лв., като средната й стойност за страната е 13,78 лв. за килограм.