Погледнeте я. Не е ли красива? Това е новият седан Giulia на италианската марка ALFA Romeo, който беше представен само преди ден от шефа на FIAT-Chrysler Серджо Маркионе. От нея зависи и бъдещето на фирмата, защото с Giulia започва лансирането на 8 нови модела, които до 2018 г. трябва да вдигнат продажбите на легендарната марка до 400 000 бройки годишно. Нещо, в което повечето анализатори се съмняват. Само за справка, през 2014 г. продажбите са били едва 68 000. Но продуктовата гама на италианския производител е свита до два компактни седана - Giulietta и MiTo и бутиковата спортна 4С.

Топвариантът на Giulia - Quadrifoglio, е оборудван с разработен съвместно с Ferrari 6-цилиндров турбодвигател с мощност от 510 к.с., 4х4 задвижване и прави за 3,9 секунди от 0 до 100. Колата използва нова платформа със задно задвижване, която дава перфектно разпределение на тежестта отпред и отзад.

Само чуйте звука от двигателя ѝ:

Giulia излиза на пазарите в Европа и САЩ до края на годината. Цените ѝ още не са обявени. Догодина брандът ще предложи и автомобил с висока проходимост, базиран на платформата на Giulia, която носи кодовото име Giorgio.