С всеки изминал кръг битката за титлата във Висшата лига става все по-интересна. Лидерът „Челси“ допусна втора поредна грешка като гост, след като преди две седмици „сините“ паднаха изненадващо с 0:1 като гост на колебливия „Астън Вила“. Сега лондончани загубиха със същия резултат от градския си съперник, застрашения от изпадане „Кристъл Палас“ и още днес могат да отстъпят първото място, ако „Манчестър Сити“ спечели своя мач на гости на „Арсенал“ по-късно тази вечер.

В 52-ата минута капитанът на "сините" Джон Тери си вкара автогол, а с победата „орлите“ се отдалечиха от опасната зона и вече са 16-и с 31 точки от също толкова изиграни мачове. „Челси“ пък има 69 от 32 срещи.

В другите мачове „Саутхямптън“ разби гостуващия „Нюкасъл“ с 4:0 и изпревари „свраките“ в класирането. „Светците“ вече са осми с 48 точки, с две повече от „джордитата“, а като цяло са хитът на сезона. При това атакуващото им трио в лицето на Джей Родригес, Рики Ламбърт и Адам Лалана, които вкараха всичките голове днес, е част от английския национален отбор.

Друг отбор във форма, „Стоук“, продължава да се изкачва в класирането. „Грънчарите“ постигнага осмата си победа у дома през сезона, надделявайки с минималното 1:0 над „Хъл“. Момчетата на мениджъра Марк Хюз вече са десети в подреждането с 40 точки, колкото е и магическата граница за оцеляване в Премиършип. „Тигрите“ пък са на 14-ото място с 33 пункта.

В другите мачове „Суонзи“ разби у дома „Норич“ с 3:0 и се изравни по точки с „Хъл“, а „канарчетата“ са на една позиция и точка назад в класирането. В голово шоу „Уест Бромич Албиън“ и „Кардиф“ направиха 3:3 и са съответно 17-и (с 29) и 18-и (с 26 точки) в таблицата.

„Манчестър Юнайтед“ се върна на пътя на победата, след като разгроми на „Олд Трафорд“ гостуващия „Астън Вила“ с 4:1. Големият резултат обаче лъже, тъй като мачът бе равностоен, а Кристиан Бентеке направи два фрапантни пропуска за „виланите“. За гостите 25 минути игра Александър Тонев, който раздвижи играта на своя отбор. „Юнайтед“ е седми с 54 точки, а „Астън Вила“ 12-и с 34.

Малко след първия съдийски сигнал над „Олд Трафорд“ прелетя самолет, който развя надпис: „Мойс е Грешния – вън!“ Това е заигравка с банерите, които опъват феновете на стадиона - „Мойс – Избрания“, а и ясен сигнал, че търпението, поне на част от привържениците на клуба, към шотландския мениджър започва да се изчерпва.

Уейн Рууни се намира в страхотна форма и отбеляза два гола днес. По един добавиха Хуан Мата и Хавиер Ернандес-Чичарито, а „Юнайтед“ показа нелоши неща в атака, но също така и много лоши в защита.

В последните си мачове „червените дяволи“ редуват добри със слаби игри – 0:3, 3:0, 2:0, 0:3, 4:1, а през седмицата предстои битка на „Олд Трафорд“ с баварския колос „Байерн“ от четвъртфиналите в Шампионската лига.