Двукратният световен шампион Люис Хамилтън постигна първата си победа във Формула 1 през сезон 2014 след като днес спечели по убедителен начин състезанието за Гран при на Малайзия. Британецът стартира от полпозишън и не отстъпи позицията си до финала. Освен спечеления пол вчера и първата позиция днес, Люис завъртя и най-бързата обиколка на "Сепанг", с което доказа, че „Мерцедес” ще са лидерите през сезон 2014.

Днес радостта на „Мерцедес” в Малайзия бе двойна, след като Нико Розберг финишира втори и запази лидерството си в генералното класиране. 4-кратният световен шампион Себастиан Фетел пък донесе първи подиум на „Ред Бул” през новия сезон, финиширайки трети с комфортен аванс пред болидите зад себе си.

Фернандо Алонсо се задържа в челото и финишира четвърти пред пилота на „Форс Индия” Нико Хюлкенберг. Фелипе Маса така и не отстъпи седмото място на съотборника си Валтери Ботас и завърши след Дженсън Бътън. В заключителните обиколки Маса чу по тим радиото думите „Валтери е по-бърз от теб“, но отказа да изпълни отборните заповеди и не пусна финландеца пред себе си. Кевин Магнусен от „Макларън”, който дебютира с второ място в Австралия преди две седмици, този път остана 9-ти, а в топ 10 място намери и Даниил Квят от "Тор Росо".

Състезанието днес не завършиха шест пилота, а сред тях бяха и двамата на „Заубер” - Естебан Гутиерес и Адриан Сутил. Серхио Перес от „Форс Индия” не стартира поради проблем в двигателя, а Даниел Рикардо влезе в бокса за смяна на гумите, но механиците не закрепиха добре предна лява. След това и предното крило на болида му се счупи и в крайна сметка в 52-ата обиколка той се отказа.

След днешния старт, Нико Розберг продължава да бъде лидер в  генералното класиране при пилотите с 43 точки, а на второ място вече е Люис Хамилтън с 25.

Следващата неделя е стартът в Бахрейн.