Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на „Уимбълдън“ след успех над световния №52 Стийв Джонсън (САЩ) с 3:0 сета (7:6 (8), 6:2,7:6 (2).

Победата не дойде никак лесно, като в първата част Джонсън оказа сериозен натиск и дори имаше два сетбола на сметката си, но 24-годишният българин не трепна, показа борбеност и спечели мача в три сета.

Отриващият сет премина при пълна доминация за сервиращите. При липса на пробиви, сетът трябваше да се реши в тайбрек. В ключовия тринадесети гейм първите 17 точки бяха спечелени от сервиращия тенисист. Това доведе до 9-8 за Григор. В следващото разиграване хасковлията вкара прецизен ретур, Джонсън сгреши и така сложи край на първия сет след 51 минути игра.

Втората част стратира по най-добрия начин за българина. Димитров регистрира два експресни пробива и поведе с 4:1 гейма. До края на сета Гришо не изпусна инициативата и даде ясен знак, че не възнамерява да загуби нито сет по пътя към трети кръг.

В следващата част Димитров и Джонсън печелеха безпроблемно сервис геймовете си. Както в първата част, така и сега никой не успя да пречупи подаването на опонента и това доведе до нов тайбрек. В него Гришо поведе с мини пробив и 3:1, а след това напълно пречупи съпротивата на американеца, който спечели само една точка до края на мача. 

Благодарение на днешния успех, Григор си гарантира 90 точки за ранглистата, а в трети кръг ще срещне Ришар Гаске (Франция). До момента първата ни ракета и Гаске са се срещали четири пъти на ниво ATP, като и четирите пъти победител е бил французинът. Време е негативната серия да бъде прекъсната.