Огънят на интригата за титлата в „А“ група се запази, макар и слаб и едва мъждукащ. Разликата на върха в класирането набъбна на седем точки, след като лидерът „Лудогорец“ се препъна у дома срещу „Ботев“ Пловдив – 1:1. „Канарчетата“ стигнаха до равенство в Разград и през есента, а в началото на пролетта направиха и 2:2 в Града под тепетата.

Домакините поведоха в средата на първата част с гол на Христо Златински от дузпа, но в самия край на полувремето „Ботев“ изравни – точен бе Куртеан. Това бе един от рядките положителни резултати на отбора като гост този сезон, а и като цяло под ръководството на Станимир Стоилов.

При победа днес „Лудогорец“ до голяма степен щеше да убие интригата за първото място още през март. „Орлите“ обаче не изиграха един от най-добрите си мачове и гостите от Пловдив напълно заслужено си тръгват с точката, която ги изкачи до четвъртото място с 51, с една повече от „Левски“.

В другия мач от Топ 7 днес „Черно море“ би „Локомотив“ Пловдив с 2:0 на „Тича“ във Варна и дръпна с четири точки на „смърфовете“ в класирането, който вече дори са осми в генералното класиране. „Моряците“ са шести и имат 49 точки, а „жълто-черните“ – 45.

В битката на дъното „Нефтохимик“ взе първа победа от пет месеца насам – 3:1 у дома над „Любимец“. Бургазлии вече имат 15 точки, с три по-малко от своя съперник днес.

Другият бургаски отбор – „Черноморец“, пък загуби тежко от „Берое“ в Стара Загора с 0:3 и намали значително шансовете си за оцеляване. „Акулите“ имат 31 точки, а утре „Славия“, която има 34, приема „Локомотив“ София (38) и е възможна договорка между двата тима за победа на „белите“. В историята двата софийски отбора често са влизали в схеми, особено в последните няколко сезона.

Куриозно или не, „Берое“ „прескочи“ в първата седмица на класирането, като вече е седми с 46 точки, изпреварвайки „слезлия“ в долното ниво „Локо“ Пд.