Финансовият министър Владислав Горанов се е сдобил с една от най-търсените джаджи през последните месеци - смартчасовникът Apple Watch, установиха бдителни репортери. През последните дни ковчежникът се явява на официални събития със Sport-варианта на часовника с алуминиев корпус и матово сиво покритие. В зависимост от размера на корпуса (38 или 42 мм), часовникът струва между $349 и $399.

Горанов със смартчасовника.

С високотехнологичната играчка Горанов изневери на суперчасовника Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer, който често попадаше във фокуса на репортерите през последните месеци, защото го носи на дясната си ръка. За разлика от часовника на Apple, този модел на престижната швейцарска марка струва от порядъка на 8000-9000 евро.

Caption

Много трудно е да се разбере какви часовници носят висшите чиновници и дали някои от тях не струват цяло състояние. В имуществените декларации на държавната администрация и парламента няма изискване те да обявяват придобиването на подобни вещи, макар някои от тях да струват повече от хубав автомобил, а и те рядко се показват извън ръкавите на костюмите им.

Самият премиер Бойко Борисов не носи часовник, защото китките го болели от каратето. Но в края на 2012г. той дари часовник на австрийския бранд Jacques Lemans, който на благотворителен търг се продаде за 4100 лева.

Президентът Росен Плевнелиев се показва с красив хронограф, вероятно със златен корпус, но понеже го носи на лявата ръка, той е много трудно да бъде хванат на фокус и да бъде идентифициран.

Друг висш държавен служител, на който подобно на Горанов часовникът се "вижда от километър", е главният прокурор Сотир Цацаров. Той неизменно носи германски кварцов Jurgens Spitzbergen F13, който струва около 200 евро.