Бен Афлек оприличи Батман, в чиято роля влиза във филма „Батман срещу Супермен“, на Хамлет. Пред списание „Ентъртейнмънт Уийкли“ актьорът заяви, че не е нервен заради предшественика си като прочутия комиксов герой – Крисчън Бейл.

„Батман в основата си е американска версия на Хамлет – каза Афлек. – Приемаме, че го играят актьори с различни интерпретации.“

Афлек, чиято последна супергеройска роля бе в определения като неуспешен „Дявол на доброто“ от 2003 г., обясни и как неговият Батман ще е различен от онези, които сме виждали досега.

„Той е в края на пътя си, може би в края на живота си. Върху него тежи изключителна умора – коментира актьорът. – Той е на ръба да бъде погълнат от гнева и яростта, които сме виждали да го преследват и в другите му прояви. Но този човек сега е много надолу по течението, станал е по-озлобен, по-циничен.“

Броят на „Ентъртейнмънт Уийкли“ показва също за първи път някои кадри от предстоящия филм – като новата визия на Джеси Айзенберг като Лекс Лутър – с необичайна чуплива руса коса, както и Брус Уейн на парти с Диана Принс – Жената-чудо.

Джеси Айзенберг като Лекс Лутър.

„Батман срещу Супермен“ излиза по кината през март 2016 г. и предстои да разшири вселената на DC по начин подобен на „Марвъл“ – който се оказа много успешен – представяйки нови герои и създавайки серия от филми за супергерои, косвено свързани помежду си.

Площад Славейков