Григор Димитров се раздели с треньора си Роджър Рашийд след точно година и девет месеца съвместна работа. Световният номер 11 обяви своето решение чрез туитър.

Играта на Димитров определено не върви през този сезон. Той не се представи добре в трите турнира от Големия шлем досега. В Австралия отпадна в четвъртия кръг от бъдещия финалист Анди Мъри. На "Ролан Гарос" обаче бе елиминиран от Джак Сок още в първия кръг, а на "Уимбълдън" - от Ришар Гаске в третия.

"След дълго мислене реших да сложа край на работните ми отношения с Роджър. Заедно постигнахме много и аз му желая всичко най-добро. Искам да му благодаря за здравата работа и подкрепата, които ми оказваше през последните две години", написа в профила си Григор Димитров.

От Роджър Рашийд се очакваше най-вече да подобри физиката на 24-годишния българин. Факт е, че бившият треньор на Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга направи Гришо много по-издържлив на корта. Това обаче не се оказа достатъчно, за да може Димитров да се доближи още повече до върха в световния тенис, макар да успя да достигне до топ 10.