Зимният дворец ще бъде атакуван масивно, това вече е неизбежно. Е, не е петербургският, а софийският, революцията не е октомврийска, а юнска, а атакуващите на са моряци-болшевики, а английски музиканти. Но иначе всичко съвпада.

Не просто обикновен концерт, а световна премира на най-новия аудио-визуален проект на Massive Attack обещават за 5 юни организаторите от EventEase. Детайлите за атаката се пазят в тайна, сигурното е само, че автор на концепцията не е Владимир Улянов-Ленин, а е лидерът на бандата Робърт Дел Найа. В духа на върлуващите напоследък протести срещу глобалните политически, икономически и военни безобразия, една от най-социално ангажираните музикални групи е готова да удари с юмрук по масата с изкъртващ пърформънс, който София ще види първа.

Несъмнено една от най-иновативните и влиятелни групи на нашето време, Massive Attack имат навика да стряскат с нетрадицонните си забърквания на бавен хип-хоп ритъм с нежни вокали, чувствени мелодии, дъб груув, соул и реге. Тази музикална бъркотия се превръща в хомогенна смес от енергични звуци. Подобно на лек наркотик, музиката им те изстрелва в паралелна реалност, към която неусетно ставаш зависим, твърдят феновете им. Там със съзнанието ти се заиграват бристолските легенди Робърт Дел Найа (Robert "3D" Del Naja) и Грант Маршал (Grant "Daddy G" Marshall), създали нови правила в музиката с вечните сингли Unfinished Sympathy и Теаrdrop, обявени за топ музикални произведения на всички времена.

Билетите за концерта на в Зимния дворец са вече в продажба на промо цени от 50 до 80 лв. Могат да бъдат купени онлайн на www.ticketportal.bg, в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна, както и от Билетния център на НДК.