Швейцарска художничка е била арестувана в Париж, след като се съблякла гола пред Айфеловата кула и започнала да кани случайни минувачи да си направят селфи с нея, предава "Индипендънт". Пърформансът на Мило Моар обаче е бил предсрочно прекратен от полицията в неделя и тя е била задържана за погазване на обществения ред.

Преди да бъде отведена към участъка, органите на реда наредили на артистката да се облече и прочели правата ѝ, твърди мениджърът ѝ Петер Палм. Моар е прекарала нощта в ареста.

Това не е първият път, в който Мило Моар прави пърформанса си публично – тя представи „Голо селфи“ и през февруари тази година в Базел. Тогава тя постави камера на триножник в центъра на града, остана само по розови маратонки и започна да кани хора да се снимат с нея.

Пърформънсът „Голо селфи“ в Базел.

Миналата година Моар участва в панаира на изкуствата в Кьолн с работата си "Яйчена цоп-рисунка". Изпълнението е без дрехи, разбира се – Мило я изпълнява гола, "раждайки" абстрактни рисунки чрез притискане на яйца, пълни с акрилни бои, от вагината си към платното.

Очаква се днес провокативната артистка да се изправи пред съда. Според френските закони публичният показ на гениталии е наказуем с до една година затвор и 15 хиляди евро глоба.

Площад СЛАВЕЙКОВ