Наказателно дело и над 300 евро глоба грозят футболиста на руския "Рубин" Благой Георгиев заради опита му да дълбае инициали в една от колоните на римския Колизеум, обяви кореспондентът на "Нова телевизия" в италианската столица Антоанета Николова.

Вчера пресата на Ботуша гръмна, че 33-годишният Георгиев е задържан за няколко часа от карабинери за деянието. Установена е самоличността му, иззета е монета като доказателство и са му повдигнати обвинения. До момента бившият национал не е потвърдил, нито отрекъл новината. Личният му пиар твърди, че не става въпрос за неговия клиент, било съвпадение на имената. 

Официална информация от италианската полиция и прокуратура обаче гласи точно обратното. Първоначално само със следа, която води към Благой Георгиев, но след това е съобщено име, презиме, фамилия, кой е той, в кой отбор играе в Русия и каква е националността му.

Монетата е задържана като инструмент на престъплението, ще се води наказателно дело. 

"Той е бил в Колизеума заедно с годеницата си, започна Антоанета Николова от Рим. - Вътре има хора, които наблюдават за опазването на паметника. Забелазали са го, извикали са карабинерите, задържан е. Установена е самоличността му. Повдигнато му е обвинение по наказателния кодекс. Законът предвижда финансова глоба и в най-лошия случай затвор до 1 година. В неговия случай няма да се стигне дотам. Всички медии в Италия обаче отбелязаха случая. Предвидената в закона глоба е 300 евро. В случая с колизеума тя е ще по-висока, тъй като се изчислява стойността на реставрацията."

Благой Георгиев се нарежда до ливански турист, който преди десетина дни също опитал да се увековечи на античната арена. И той не останал незабелязан.

Постъпката на Благо отприщи хумор във форумите и социалните мрежи. Шегаджии отбелязват, че българин най-накрая е успял да се разпише в Италия, при това в сърцето на Рим. Италианската преса пък хапливо написа, че юношата на "Славия" е успял да се прочуе на Апенините, макар и не с футбол.