"Отношенията ми с Ози (Озбърн, б.р) и Шарън са толкова близки, че ако ми се обадят рано сутрин и ме накарат да им донеса мляко и яйца, веднага бих хукнал. Обичам ги!"

Това казва легендарният китарист Зак Уайлд в интервю пред Елена Розберг от ZRock. Само три дни остават до появата на виртуоза с групата му  Black Label Society в столичната зала "Универсиада" на 26 юли.

Зак разказва още, че с бандата му свирят много и дори към момента на интервюто са имали 9 лайва за 10 дни. "Опитваме се да свирим от всичките си абуми. Ние имаме само 9 албума и нямаме проблема на "Ролинг Стоунс", шегува се относно репертоара си китарният магьосник.

На забележката на водещата, че е лесно да се познаят музикалните му пристрастия по имената на децата му - Хендрикс и Сабат, той казва, че го вдъхновяват още Елтън Джон, Тони Айоми, Black Sabbath и Ози. "Със сигурност Джими Пейдж и Led Zeppelin, Frank Marino от  Mahogany Rush, Ал Ди Меола, Джон Маклафлин. Има толкова много китаристи, които обичам. Еди Ван Хален, Ренди Роудс...", изрежда музикантът. 

Сред по-младите си любимци той посочва и Avenge Sevenfold и Dragon Force. Зак не пести и суперлативи за сегашния китарист на Шефа (както нарича Ози) - Гъс Джи.

Зак, чието истинско име е Джефри Филип, обяснява пред Ели Розберг и историята на псевдонима си. Първо жена му, когато били още гаджета, му казвала, че Зак е страхотно име за син, а той просто си го откраднал за себе си.

"Моята фамилия пък е Уайлънд. Ози ми каза веднъж - трябва да ти сменим последното име. Ще измислим нещо - успокои ме той. Една вечер пиехме на бара и на телевизора се появи Ким Уайлд. На замаяна глава решихме да вземем фамилията й. Така се роди идеята да съм Уайлд, но с различен правопис. Ози ми каза - винаги си ми изглеждал като полуидиот, но с това име вече си пълен идиот. Това ще бъде - Зак Уайлд! Хахахаха", казва китаристът.

На края на интервюто той се обръща и към българската публика:

Поздрави за българската част от братството на Black Label Society! Бъдете силни, продължавайте да подкрепяте Black Label. Бъдете благословени! Ще се видим скоро. Очаквам го с нетърпение!

За концерта на Black Label Society билети все още могат да се закупят за 45 лева. В деня на концерта, както и на място на входа на зала “Универсиада”, цената ще бъде 55 лв.