59-годишният Димитър А. от село Коларово, община Петрич, е с открита фрактура след тежката катастрофа на главен път Е-79 между Кресна и Сандански, предаде БГНЕС от Благоевград.

Инцидентът е станал към 17.20 ч на около 2 километра преди Струмяни. На излизане от ляв завой и непрекъсната осова линия се блъскат "Пежо 307" със софийска регистрация, движещо се в посока Кресна, и идващ насреща му бус "Мерцедес". След сблъсъка с пежото  бусът поднася и навлиза в насрещната лента, където се удря странично в ТИР с румънска регистрация. Водачът на ТИР-а е опитал да избегне удара, като отбива вдясно на банкета. При удара цялата лява странична част на ТИР-а е разкъсана, спукани са и две гуми. Лявата предна част на микробуса е унищожена напълно. Пожарникарите са рязали ламарините, за да извадят шофьора, който е бил сам.

С линейка на Спешна помощ пострадалият е приет в в МБАЛ-Благоевград. Той е с открита фрактура на подбедрицата, порезни рани на главата от стъкла и в момента му се правят изследвания. Лекият автомобил е спрял на около 40 метра след удара, точно под моста, по който минава жп линията София – Кулата. Повече два часа главен път Е-79 бе затапен и в двете посоки. Опашката от автомобили се натрупа над 4 километра – от Кресна до село Градешница.