„Джурасик свят“ продължава да печели милион след милион и да изкачва в класацията на най-успешните филми в боксофиса. След като наскоро бе обявен за най-печелившия филм на 2015 г., сега заглавието с Крис Прат се издигна до третото място и в списъка на всички време – измествайки оттам „Отмъстителите“.

Филмът на режисьора Колин Тревъроу вече е натрупал приходи от 1,522 милиарда щатски долара в световен мащаб – а супергеройският екшън от вселената на Марвъл има 1,52 милиарда от премиерата си през 2012 г.

„Джурасик свят“ има доста път до първите две места, заети от „Аватар“ (2,79 милиарда) и „Титаник“ (2,19 млрд.), като според наблюдатели, въпреки обещаващия си старт с рекорден дебютен уикенд от над 500 милиона долара, е малко вероятно да измести и водачите в класацията.

В деня, в който филмът стана третият най-успешен в историята на киното, от „Юнивърсъл Пикчърс“ обявиха и кога ще излезе неговото продължение – през юни 2018 г. И в него Стивън Спилбърг остава изпълнителен продуцент, а настоящият режисьор Колин Тревъроу ще е сценарист.

Крис Прат и Брус Далас Хауърд също ще участват, но засега не е ясно кой ще е режисьорът, както и какво ще е официалното заглавие на лентата.

Площад Славейков