бТВ разпространи излезе с официална позиция по повод втория умишлен палеж на автомобил на тв водещата Генка Шикерова. От медията изразяват искрената си съпричастност и подкрепата си към знаковия си журналист и нейните близки:

Това не е първият случай на нападение и агресия към журналист от бТВ в последните месеци. Медията ще предприеме всички необходими действия, за да изпрати ясно послание към лицата, които проявяват агресия над журналисти. Продължаваме да търсим истината! Днес, повече от всякога. 

Ролята на журналиста е да бъде критичен и да задава всички въпроси, за да защити обществения интерес. Само по този начин медиите могат да изпълнят функцията си на четвърта власт, на която българските граждани да могат да разчитат. В същото време ние разчитаме, че полицията, следствието и прокуратурата ще изпълнят своята функция и ще изправят пред съда извършителя на поредното посегателство върху наш колега.

Благодарим на всички зрители, колеги и приятели, които изразиха подкрепата си. Бързата реакция на обществото и журналистическата гилдия е показателна за високата нетърпимост към проявата на агресия.  

Екипът на бТВ призовава цялата общественост и медии да обединим усилия, за да не остане неразкрито поредното престъпление, което застрашава най-ценното: човешкия живот. 

Сигналът за палежа на автомобила на Генка Шикерова е подаден в 0:08 часа на телефон 112. Колата е била запалена пред жилището на тв водещата и въпреки пристигането на пожарната е изгорял напълно. Шикерова е разбрала от съседи за инцидента. 

"Запалиха ми за втори път колата. Важното е, че сме здрави", бяха първите й думи в студиото на бТВ.

През септември по абсолютно същия начин през нощта изгоря и предишният автомобил на Генка Шикерова. Повече от 6 месеца по-късно разследването няма резултат.  Палежът на автомобила на журналистката от бТВ бе отбелязан от редица правозащитни организации като посегателство срещу свободата на словото.

"Репортери без граници" посочиха случая като една от причините за свличането на България до 100-тно място в класацията по свобода на словото. Липсата на адекватна реакция на разследващите бе отбелязана и в годишния доклад за състоянието на човешките права на Българския хелзинкски комитет.

В момента Шикерова е бременна в шестия месец.