Бившата любовница американския милиардер Джордж Сорос - бразилската телевизионна звезда Адриана Ферейра, не успя да го осъди за $ 50 млн. заради неизпълнено обещание да й подари жилище. Магистратите в Ню Йорк отсъдиха в полза на 83-годишния Сорос, отхвърляйки иска на 30-годишната хубавица.

Ферейра заведе делото през 2011 г. Тя твърдеше, че Сорос, с когото имала връзка няколко години, обещал да й подари апартамент в Манхатън за $ 2 млн., но я излъгал и харизал апартамента на друга жена (42-годишната Тамико Болтън, за която се ожени миналата година). Според Ферейра тогава между нея и финансиста избухнала кавга, той я ударил и започнал да я души. Пристигнала полиция, но никой не бил арестуван. Бразилката претендираше за компенсация не само заради боя, но и за нанесени морални щети от неудържаното обещание.

"Не намерихме доказателства, че с предполагаемите си обещания г-н Сорос е нанесъл морални щети на г-ца Ферейра", се посочва в съдебното решение. Въпреки това обвиненията в побой още не са снети.

Сорос, който е роден в Унгария и емигрира в САЩ през 50-те години на миналия век, има репутацията на един от най-успешните финансисти в света. Според списание "Форбс " състоянието му се оценява на $ 23 млрд., което го нарежда на 26-о място в списъка на най-богатите хора.

С първата си жена Енализа Уитшак Сорос живя 23 години. Двамата се разведоха през 1983 г., а малко по-късно същата година той се ожени за 25 години по-младата от него изкуствоведка от Ню Йорк Сюзън Уебър. Двамата бяха заедно 22 години. След раздялата им Сорос имаше продължителна връзка с Адриана Ферейра, но се стигна не до брак, а до бой. В което едва ли има нещо изненадващо, като се има предвид горещият бразилски темперамент на госпожицата.