"Лудогорец" върви към златен дубъл на домашната сцена. "Орлите" се класираха на полуфинал за Купата на България, след като победиха с 2:1 "Литекс" и във втория четвъртфинал между двата отбора, игран този път в Разград, и след 2:1 в Ловеч отстраниха ловчанлии. Това бе първи мач за новия старши треньор на "оранжевите" Миодраг Йешич.

Двубоят не започна добре за домакините. В 34-ата минута гостите поведоха с гол на Момчил Цветанов и по всичко изглеждаше, че те ще се оттеглят на почивката с гол аванс, а съответно и с психологическото предимство на своя страна, но в заключителните секунди на полувремето Козмин Моци изравни.

През втората част "Лудогорец" стигна до пълен обрат. Пламен Николов от "Литекс" си отбеляза автогол в 68-ата минута и с това бе сложена точка на мача и край на надеждите на гостите за участие в Топ 4 за купата.

Това бе четвърти мач между двата отбора от началото на календарната година, като "Лудогорец" би три пъти и един път завърши наравно. По-рано през сезона пък "Литекс" изненадващо отмъкна трите точки в Разград след гръмка победа с 4:2.

Старши треньорът на домакините Стойчо Стоев бе доволен от класирането на неговия отбор на полуфинал.

"Мачът не се разви добре за нас. Изпуснахме много ситуации, но се радвам, че накрая победихме. Който и отбор да ни се падне занапред, ще подходим сериозно, защото на полуфиналите слаби съперници няма", сподели наставникът на "Лудогорец".

От щаба на "Литекс" пък заявиха, че са загубили двубоя още в Ловеч.

Утре разградчани ще разберат своя съперник на полуфиналите. Другите класирали се отбори са "Локомотив" София, "Локомотив" Пловдив и "Ботев" Пловдив. В "А" група пък "Лудогорец" е лидер със седем точки аванс пред ЦСКА и "Литекс".