"Пари Сен Жермен" взе комфортен аванс в първия четвъртфинал в Шампионската лига срещу "Челси". Френският шампион би с 3:1 у дома "сините" от Лондон и направи важна крачка към първи полуфинал в Европа от близо десет години насам. За последно парижани бяха в Топ 4 на Стария континент през сезон 1994/95.

Момчетата на Лоран Блан вкараха три гола от точно толкова удари във вратата, но като цяло доминираха в мача и заслужено победиха. Още в 4-ата мин Лавеци откри, но в 27-ата Азар изравни от дузпа. През втората част Давид Луис си отбеляза автогол в 61-ата мин за 2:1, а в самия край Пасторе направи резултата 3:1 и наклони везните сериозно в полза на ПСЖ.

При "Челси" се усети сериозната липса на централен нападател, която мъчи отбора вече цял сезон. Самуел Ето'о пропусна мача, а Шурле и Торес не оправдаха доверието на Жозе Моуриньо. Тази слабост може да се окаже фатална за амбициите на "сините" във Висшата лига и Европа.

Треньорът на ПСЖ Лоран Блан остава здраво стъпил на земята въпреки аванса от 3:1.

"Направихме добър мач, поизпотихме доста "Челси". Не мога да кажа, че в този мач всичко е решено. Попадението на Пасторе в края бе фантастично и много ни помага", сподели френският специалист.

Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо остава оптимист дори и след загуба с два гола.

"Във футбола няма нищо невъзможно. Имаме своите шансове на реванша, но ще ни бъде много трудно. Вкараха ни гол от нищото, а пък ние трудно бележим. Но нищо не се знае - ще дадем всичко от себе си, за да продължим напред", каза след мача Специалния.

Реваншът е във вторник на "Стамфорд Бридж" в Лондон.