"Реал" Мадрид си отмъсти на "Борусия" Д за загубата миналия сезон на полуфиналите в Шампионската лига, а и в груповата фаза на турнира. "Белите" биха с класическото 3:0 на "Сантяго Бернабеу" и са почти сигурен участник в Топ 4 на Европа. Звездата на тима Кристиано Роналдо пък стана четвъртият играч в най-престижния европейски клубен турнира с 14 гола в рамките на един сезон, а до края на кампанията може да подобри и този рекорд. Освен това португалецът задмина върховото постижение на Меси от този сезон, като се разписа в 11-и пореден двубой във всички турнири (Бълхата го направи в "едва" 10).

"Кралския клуб" подхвана своя съперник още в самото начало. Гарет Бейл откри в 3-ата мин, а до края на полувремето резултатът набъдна на 2:0 след ново попадение, този път на Иско (27-а мин). Роналдо отбеляза в 57-ата мин, а до края до нови попадения не се стигна. Интересното е, че и миналия сезон на четвъртфиналите "Реал" би в първия мач у дома отново с 3:0, тогава "Галатасарай".

Мадридчани тотално надиграха "Борусия" Д - 59-41% владеене на топката и 11-2 точни удари. На гостите много липсваше тяхната звезда и голмайстор Роберт Левандовски, който от лятото обаче ще премине в "Байерн".

Наставникът на домакините Карло Анчелоти бе видимо доволен от резултата, който на практика класира неговия отбор за четвърти пореден полуфинал в ШЛ.

"Изнесохме добро първо полувреме, пресирахме отлично противника. През вторите 45 мин обаче се забеляза спад в играта ни. Очаквам доста тежък реванш", лаконичен бе италианският треньор на "Реал".

Колегата на Анчелоти в "Борусия" Д Юрген Клоп също говори пред медиите след края на срещата.

"Не създадохме много възможности, но по-важното е да анализираме защо се получи така. Оставихме много пространства за бързите играчи на "Реал" и получихме три гола. Резултатът не е добър, но ще направим всичко по силите си на реванша", сподели наставникът на германците.

Ответният двубой е след седмица в Дортмунд.