Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев ще се бие с 23-годишен американец в гала вечер в Рощок (Германия) тази събота, 5 април. Съперникът на Кобрата се казва Джоуи Давейко.

Първоначалните планове за двубой на българина бяха той да се срещне с друг американец – 22-годишния Илайджа Маккол, син на легендата в бокса и световен шампион в тежката категория за 1994 г. Оливър Маккол. Срещата обаче пропадна заради неуредици около хонорара, който промоутърската компания смята да плати на американеца.

Джоуи Давейко е намерен по бързата процедура и се е съгласил да се боскира с Пулев. Двадесет и три годишният състезател е родом от щата Филаделфия, висок е 178 см и до момента в професионалната си кариера има девет победи (три с нокаут), три загуби (една с нокаут) и две равенства. Като аматьор Давейко е спечелил цели 14 титли на САЩ, а през 2008 г. взима златен медал от световното първенство за младежи.

Кобрата пък от своя страна има 19 победи (десет с нокаут) от също толкова мачове на професионалния ринг и е настоящият носител на Интерконтиненталната титла в тежката категория.