Напълно очаквано първата ракета на България Григор Димитров донесе успех за страната ни в първия мач срещу Гърция от втора група на Евро-африканската зона на Купа "Дейвис“. Най-добрият ни тенисист не срещна никакви проблеми срещу 690-ия в света Маркос Каловелонис и го победи с 6-3; 6-3; 6-0.

Срещата премина в тренировъчно темпо за нашето момче. На Гришо му бяха достатъчни само 95 минути, за да сломи крехката съпротива на 19-годишния грък.

Трябва да отбележим, че гърците се показаха като страхотни домакини. Публиката не пропускаше да аплодира по-ефектните отигравания на хасковлията, а той от своя страна признаваше грешките на съдиите при спорни точки, с което отново си заслужи аплодисментите и доброто отношение на домакините. Григор се превръща в истински посланик на България по света и всички спортисти, а и не само, трябва да се поучат от поведението му.

След близо 20- минутна почивка на корта в тенис комплекс „Илиуполис”  ще излязат Димитър Кутровски и първата ракета на гърците Теодорос Ангелинос, който заема №280 в АТР ранглистата и е единственият представител на домакините в Топ 500 на класацията. Ако и Дими преодолее своя опонент, то това почти сигурно ще означава и крайна победа за България в плейофа.