Лидерът във временното класиране на Формула 1 Нико Розберг спечели първия си полпозишън за сезон 2014. Пилотът на "Мерцедес" триумфира в квалификацията за място на Гран При на Бахрейн. Германецът бе по-бърз от съотборника си Люис Хамилтън, записвайки време 1:33.185 минути на пистата "Сахир". Британският пилот изостана с 0.279 секунди и така първият ред на стартовата решетка утре отново ще е запазен за "сребърните орли".

Даниел Рикардо успя да се добере до третото място, но заради наказанието си от състезанието в Малайзия, на старта утре пилотът на "Ред Бул" ще се подреди 13-и. По този начин Валтери Ботас от "Уилямс", който днес финишира четвърти, утре ще се заеме мястото след Розберг и Хамилтън. След Рикардо се нареждат Серхио Перес с "Форс Индия", Кими Райконен с "Ферари", Дженсън Бътън с "МакЛарън", Фелипе Маса, Кевин Магнусен с "МакЛарън" и Фернандо Алонсо "Ферари".

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел отпадна още във втората част от квалификацията и остана 11-и, но заради наказанието на съотборника си, утре ще започне 10-и.

Състезанието за Гран При на Бахрейн ще стартира в неделя от 18:00 ч.