"Ливърпул" записа трудна, но изключително ценна победа като гост на "Уест Хем" в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. "Мърсисайдци" биха с 2:1 в Лондон и се завърнаха начело в класирането със 74 точки, с две пред втория "Челси" и с четири пред "Манчестър Сити", който обаче има два мача по-малко. "Ливърпул" приема "гражданите" на "Анфилд" в следващия кръг и сблъсъкът се очертава да бъде титаничен.

Стивън Джерард вкара два гола от дузпи за успеха на "червените", които вече имат девет поредни победи в Премиършип. За "чуковете" точен бе Ги Демел. "Ливърпул" игра на познатото много високо ниво в атака, но в защитата на "мърсисайдци" се усетиха известни слабости, което също не е новина.

Капитанът на 18-кратните шампиони на Англия вече е шести при голмайсторите на "Ливърпул" за всички времена със 173 попадения. С днешните два гола той задмина вече седмия Кени Далглиш, който е със 172. Петия Роби Фаулър има 183.

Другият отбор от Ливърпул - "Евертън", се доближи плътно до Топ 4 след убедителна победа с 3:0 у дома над четвъртия "Арсенал". „Карамелите“ вече са само на точка от "артилеристите", а и имат мач по-малко. "Евертън" има 63 пункта, а "Арсенал" е с 64. Загубата уби и малките надежди на гостите да спечелят титлата.

"Арсенал" се представя катастрофално навън през сезона срещу отборите от Топ 7. "Топчиите" биха само "Тотнъм" като гост, а загубиха от всички останали пет отбора в челото, при това с разгромни резултати. "Евертън" тотално надигра безидейния в атака "Арсенал", а головете за "синия" успех отбелязаха Нейсмит, Лукаку и Миралас. В оставащите кръгове до края на сезона "артилеристите" имат лека програма, като играят с отбори в долната половина на таблицата, докато "карамелите" ще спорят с манчестърските "Юнайтед" и "Сити", както и с хита на сезона "Саутхямптън".

"Челси" взе очаквана победа у дома късно снощи срещу "Стоук" с 3:0 и запази шансовете си за титлата. Салах, Лампард и Вилиан бяха точни за домакините, които обаче не държат съдбата на първото място в свои ръце, за което загатна и мениджърът на тима Жозе Моуриньо след мача. За "сините" предстои много важно домакинство на "Пари Сен Жермен" в Шампионската лига. Лондончани загубиха първия четвъртфинал с 1:3 във френската столица.