Държавата ще отпусне средства за ново тревно покритие и изграждане на осветление на стадион "Тича" във Варна. Това обеща премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Морската столица.

 В присъствието на старши треньора на "Черно море" Никола Спасов и капитана на отбора Михаил Венков, Борисов увери, че за стадиона ще бъдат отделени средства, защото "да се играе мач при 35-36 градуса от 18 часа не е работа".

"Правим това за отбори, които доказват, че работят сериозно и имат възходящо развитие. Отборът на "Черно море" за няколко месеца спечели две купи и именно заради това ще им помогнем в изграждането на спортната база. Ще помагаме и на други спортни клубове, които доказват, че работят сериозно и искат да се развиват", заяви Борисов, който не посочи каква конкретна сума ще бъде отделена от кабинета.

По думите му обаче правителството има тази възможност заради преизпълнението на приходите в бюджета. 

Стадионът на "Черно море" е известен с най-лошото състояние на терена от всички отбори в "А" група. Когато завали дъжд отборите играят в поле от кал.

По думите на спортния министър Красен Кралев, бивш шеф на "Черно море", става въпрос за около 1 милион лева. Той допълни, че средствата ще бъдат осигурени в рамките на тази година, а изпълнителят на подмяната на тревното покритие и изграждането на осветлението ще бъде избран с обществена поръчка. 

От няколко години има проект за построяването на нов стадион на "Черно море" на мястото на стария "Юрий Гагарин", за който общината участва с терен в смесено дружество с "Химимпорт", но след няколко промени на проекта дори не е направена първа копка.