Роденият през 1997 г. българин Павел Лефтеров с Lotus Evora постигна победа във второто състезание от петия кръг от Европейските серии GT4 на митичната писта "Нюрбургринг" в Германия.

Свободните тренировки преминаха с много добро каране за младия пилот на трасето, наричано "Зеления ад" или просто Ринга. В първата от тях той постигна и най-доброто време в своя клас. На втората сесия Павел записа трето постижение в клас АМ (аматьори). Двете квалификации му отредиха 10-а позиция на стартовата решетка и в 2-те състезания вчера. В първото Лефтеров беше наказан за по-ранно излизане от задължителния пит-стоп с хилядни от секундата. Това му коства челната позиция, която бе заел преди спирането.

Лефтеров зад волана на своя Lotus

Въпреки това с отличното си каране на хлъзгав терен той се качи на подиума, заемайки третото място. 5,55 минути преди края състезанието беше прекратено поради гъста мъгла. При официалното оповестяване на времената и спечелените точки стана ясно, че получилият първа награда пилот в клас АМ (аматьори) е всъщност PRO (професионалист) и така в крайното класиране на първото състезание българинът стана №2.

На второто състезание Лефтеров стартира 10-и и след първата обиколка вече беше шести. Преди задължителния пит-стоп се изкачи на петата позиция, а след излизането от него с всяка една обиколка скъсяваше дистанцията с водача Карстен Струве. 

Така изглеждаше ситуацията на пистата.

До края на състезанието Павел Лефтеров не само стопи разликата от 18 секунди, но и финишира с повече от 2 сек преднина. Последният шести кръг от Европейските серии GT4 е на 3-4 октомври на пистата "Мизано" в Италия.