Социалистическите правителства са тези, които фалираха страните си по време на своето управление и пример за това са Португалия, Гърция, Ирландия, Испания и други. Това заяви председателят на ЕНП Жозеф Дол на среща със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, водача да евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев и зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева в Брюксел, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Коментарът на Дол е в отговор на обвиненията, които отправя през последните седмици председателят на ПЕС Сергей Станишев, че десните правителства от ЕНП са довели до проблемите и кризата в Европа.

„След Португалия и Гърция, неспособността на социалистическите правителства да решават проблемите на хората и държавите по време на световна криза личи и от управлението на левите във Франция и Италия в момента”, коментира Жозеф Дол.

Председателят на ЕНП заяви още, че точно правителствата от ЕНП са тези, които помогнаха за възстановяването на Европа от кризата, и са единствените, които могат да гарантират сигурност, стабилност и растеж на страните-членки на ЕС.