"Челси" е правил много велики обрати в Европа, но днес "сините" ще се нуждаят от още една щипка вдъхновение и лъжичка вяра. Пасив от 1:3 от отбор като "Пари Сен Жермен", който се намира в уникална серия от 11 победи във всички турнири (по време на които тимът допусна едва четири гола в мрежата си) и не е губил от 15 мача, е трудна задача дори за вечния оптимист Жозе Моуриньо. Мениджърът на "Челси" надъха своите преди двубоя днес на "Стамфорд Бридж" в Лондон.

"Вярвам (че можем да отстраним ПСЖ - б.а.), а и моите играчи вярват, и това е най-важното нещо. Ако "Пари Сен Жермен" отпадне от турнира, ще е голямо разочарование за отбора. Ако ние отпаднем, никой няма да е изненадан, защото повечето хора го очакват. Трябва да се насладим на риска. В 23,30 ч може вече да сме отпаднали, но може и да сме се класирали. Затова в 21:45 ч трябва да излезем с усмивка на терена и просто да видим какво ще стане - но трябва да вярваме. Нуждаем се от подкрепата на феновете, но на тях ще им бъде трудно да подкрепят отбор, който играе зле на терена. Така че всичко започва и свърша с нас", каза преди мача Специалния.

През сезон 2011/12, когато "Челси" ликува с трофея в Шампионската лига, в първия осминафинал "сините" загубиха тежко като гости на "Наполи" с 1:3, но на реванша биха с 4:1 след продължения. Подобен подвиг е нужен и сега.

Треньорът на ПСЖ Лоран Блан обаче не се връзва на думите на Моуриньо, че ПСЖ е фаворит в двубоя.

"Трябва да влезем в мача с правилната мотивация и с правилния дух, процентите кой какъв шанс има да продължи напред не са важни - предстои ни мач срещу много силен отбор. Кой ще доминира в мача - "Челси" или ПСЖ? Ето това е магията на футбола, никога не знаеш какво ще се случи. В първата среща видяхме как "сините" могат да се защитават много компактно, но и как тази отбрана изпитва слабости, когато атакуваме по крилата. Ще се опитаме да използваме това и утре (днес - б.а.)", сподели френският специалист.

Голямата звезда на парижани Златан Ибрахимович пропуска мача поради контузия, но френският шампион разполага с много бързи офанзивни футболисти, които биха се възползвали от празните пространства при неминуемите атаки на "Челси", особено на малкия терен на "Стамфорд Бридж".

"Челси" пък от своя страна е много силен домакин през сезона, а и традиционно при Моуриньо, така че двубоят остава отворен.

В другия мач в ШЛ днес "Борусия" Дортмунд приема "Реал" Мадрид, но след загубата с 0:3 в първия двубой немците нямат почти никакви шансове да продължат към полуфиналите.