"Атлетико" Мадрид продължава да мечтае. Лидерите в испанската Примера дивизион се класираха на полуфинал в Шампионската лига за пръв път в своята история, след като надиграха един от големите фаворити за трофея "Барселона" с 1:0 на своя "Висенте Калдерон". Така след 1:1 в първия двубой "дюшекчиите" влязоха в Топ 4 на Европа, а за "Барса" и нейния треньор Херардо Мартино остават въпросите.

Мадридчани са единственият отбор в ШЛ този сезон, който все още не познава вкуса на загубата - 8 победи и 2 равенства.

Играчите на треньора Диего Симеоне тотално надиграха звездния отбор на "Барса", който стигна едва до два удара в очертанията на вратата, нищо че обичайно владееше много топката - 64%. Домакините осъществиха цели пет точни изстрела, един от които се превърна в гол. В 5-ата мин след много добра атака, включваща и удар в гредата, Коке разстреля отблизо вратаря на "Барса" Пинто. Този резултат се запази до самия край на мача, а Симеоне вече може да започне да обмисля и кариера като писател на футболни книги, първата от които преспокойно може да се казва "Как да спреш "Барса". В пети пореден мач през сезона "Атлетико" не губи от каталунците - победа и четири равенства.

Според Симеоне пресата на неговия отбор е решила мача.

"Справихме се отлично с пресата в противниковата половина и средата на терена. Задачата беше да се разкъса връзката между креативните играчи на "Барса" и ние я свършихме чудесно. Горд съм от футболистите си и искам да ги поздравя за старанието", сподели след мача аржентинският специалист.

Неговият сънародник и колега в "Барса" Херардо "Тата" Мартино бе видимо разочарован от отпадането на своя отбор, който не успя да се класира за седми пореден полуфинал в ШЛ.

"Атлетико" беше по-добрият отбор на терена в първите 20-25 мин, но после ние поехме инициативата. Имахме доста положения и ако бяхме вкарали, всичко щеше да се промени. Нямахме идеи. Имаше периоди, в които домакините играха в глуха защита, но ние не знаехме как да намерим пролука. Длъжни сме да продължим борбата в първенството и за Купата на Испания", каза Тата.

След отпадането неговото бъдеще начело на "Барса" ще бъде поставено под въпрос, докато Диего Симеоне за пореден път си "вдигна акциите" и през лятото се очертава интересна битка за неговия подпис, ако разбира се самият той реши да напуска "Атлетико".

Топ 4 на Европа изглежда по следния начин: "Реал" Мадрид и "Атлетико" Мадрид от Испания, "Челси" от Англия и носителят на трофея "Байерн" от Германия.