Съвременните, "активно живеещи" хора, все повече се пристрастяват към своите жизнени показатели и нищо по естествено от това големите технологични компании да се възползват от техните притеснения, броене на калории, стъпки, пулс, че и качеството на съня.

На технологичното изложение IFA в Берлин Samsung представи поредното устройство в обещаващата многомилионни приходи категория. Датчикът с размер на ракета за тенис на маса SleepSense се поставя под матрака, като със свръхчувствителните си сензори той анализира сърдечната дейност, дишането, движенията по време на сън, както и броят на ставанията.

Сензорът работи с приложение за смартфон, чрез което освен подробна статистика, получавате ценни съвети за това как да подобрите качеството на съня си от експерти. Ако разполагате и със съответните "умни" уреди на корейската марка, то може да вдигне градусите на климатика, ако усети, че ви е студено, или да изключи телевизора, когато заспите.

Ценна функция е и активирането на аларма за събуждане по време на фазата на т.нар. лек сън, като по този начин ще се чувствате наистина отпочинали.