Четенето на хубава книга е един от най-приятните начини за почивка. А някои джаджи ще ви помогнат за по-лесното откъсване от света. Ето и 9 от тях, подбрани от Business Insider.

Amazon Kindle Paperwhite ($139)

Може да четете книги и на смартфона, но той не е създаден точно с този замисъл. Дисплеят е малък, а точно в най-интересния момент ще получите съобщение от някоя социална мрежа, или някой ще ви позвъни.

Електронните четци са с голям, едноцветен дисплей, който не натоварва очите, те са леки и здрави, а батерията им издържа по месец, даже и повече.

Amazon Kindle е устройството, което ги направи известни и все още е най-доброто, което може да намерите на пазара. А Kindle Paperwhite е най-доброто съчетание от функционалност и цена. Има и вградено осватление, за да четете и на тъмно.

Fintie SmartShell Case ($15,99)

Ако искате за защитите по-добре вашия Kindle, както и да получите по-пълно усещане за книга с корици, трябва да купите някакъв кейс. Fintie SmartShell е от синтетична „кожа“, предлага се в много цветове и дизайни и не струва много пари.

Kobo Aura H2O ($179,99)

Четците на Amazon са сериозна работа, но им липсва едно много ценно качество за пътешественика – не са водоустойчиви.  Kobo Aura H2O струва повече, но е с по-голям дисплей, като е устойчив на вода и прах.

Но ако все пак държите да носите на плажа своя Kindle безопасно, калифорнийската компания Waterfi прави водоустойчива версия на Kindle Paperwhite, която струва $240.

Настройваща се поставка за четец AmazonBasics ($8,99)

Държането на четеца в ръка продължително време е изморително, а може да довеед и до възпаление на сухожилията на ръката. Поставката за маса на Amazon е подходяща за четци с диагонал на дисплея между 6 и 8 инча и не струва скъпо.

Поставка за таблет Nbryte Tablift ($59,95)

Макар и сравнително скъпа, тази поставка за четци и таблети е нещо като еквивалент на масичката за сервиране на храна в леглото. Нейните крака се огъват във всички посоки, така че ще намерите удобната позиция.

Шумопотискащи слушалки Audio-Technica ATH-ANC7b QuietPoint $108,79

Пречи ли ви околният шум, докато четете книга? Тогава купете шумопотискащи слушалки. Те вършат особено добра работа при постоянен шум, като този в метрото, самолета, или идващият от улицата трафик. Този модел на Audio-Technica е с отлична цена и е доказан в практиката.

Cambridge SoundWorkz OontZ Curve ($24,99)

Ако не искате да четете, а да слушате електронните книги, ви трябва някаква колонка. Този модел на Cambridge SoundWorkz е компактен, с дълъг живот на батерията и звуковата му настройка е много добра за пресъздаване на глас. Свързвате го с таблет или смартфон чрез Bluetooth, и готово.

Фенерче за четене Mighty Bright XtraFlex 2 ($13,49)

Ако не ви харесват електронните помощници, все пак се намира по някоя джаджа и за хартиените книги. Това закачащо се с щипка фенерче сигурно ще полвзате цял живот – лампичките му издържат над 100 000 часа работа. С натискането на бутон регулирате силата на светлината. Работи с 3 батерии размер ААА.

Everyday Innovations Bookmarker ($10.48)

С този малък аксесоар ще може да правите отметки и да нанасяте бележки по страниците на книгите, без да драскате. Има 100 листчета, продават се отделно консумативи, смяната на пълнителя е възможна. Не е много удобен за писане, но е лек и може да ви следва навсякъде.