Легендарният футболист Дейвид Бекъм обмисля да изиграе ролята на друга легенда - шпионинът Джеймс Бонд, твърди в. "Мирър". Според изданието феновете на прочутия играч на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид оказвали огромен натиск и притискали Дейвид да поиска ролята.

Самият Бекъм признава, че е бил насърчен от почитателите си и наистина преценява шансовете си дали може да изиграе един от най-запомнящите се филмови образи. Договорът на Даниел Крейг, който е сегашният Джеймс Бонд, изтича скоро, припомня вестникът.

Бекъм има 13 изяви на екрана досега. Появите му са епизодични. Той обаче напомня, че е близък приятел с Гай Ричи и ще се посътветва с него, защото ако не става за дадена роля режисьорът би му казал право в очите.

"Просто вярвам на Гай. Той няма да ме избере за филм, който аз бих опропастил", коментира Дейвид. А както е известно Ричи го е взел за лента за крал Артур, която ще видим догодина. В нея играе Джъд Лоу, а Бекъм ще се появи като рицар в сюблимния момент, когато се вади меча от скалата. 

Дали обаче от рицар футболистът ще влезе в кожата на Бонд - Джеймс Бонд, предстои да видим.