"Реал" Мадрид срещу "Байерн" и "Атлетико" Мадрид срещу "Челси" - това отреди жребият за полуфиналите в Шампионската лига днес в централата на УЕФА в Нион, Швейцария.

"Кралския клуб" и баварците са двата основни фаворита за спечелване на трофея, но съдбата реши да ги събере заедно във финал преди финала. Двата гранда се сблъскаха на полуфиналите преди две години, като тимовете си размениха домакински победи с по 2:1, а "Байерн" продължи напред след дузпи, за да загуби финала на своя земя от "Челси", отново след изпълнение на наказателни удари. Общо двата клуба са печелили трофея 14 пъти - 9 за "Реал" и 5 за "Байерн". "Белите" са за четвърта поредна година на полуфинал, а "Байерн" - за трета, като през миналия сезон спечелиха трофея след 2:1 срещу "Борусия" Дортмунд на финала в Лондон. Първият мач е на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Другият испански отбор - "Атлетико" Мадрид, ще приеме "Челси" в първи полуфинален сблъсък между двата скрити фаворита в турнира. Испанците са единственият клуб в Топ 4, който не е печелил ШЛ (но има един загубен финал), но се представят най-добре до момента през сезона - осем победи, две равенства и нито една загуба. "Сините" на Жозе Моуриньо пък са много корав отбор и са способни да излъжат всеки, макар и да не разполагат с блясъка на "Реал" и "Байерн". "Челси" грабна трофея преди два сезона, а миналия спечели Лига Европа. Лондончани за седми път в последните 11 сезона намира място сред четирите най-силни отбора в Европа. "Атлетико" пък за пръв път в ерата на ШЛ се класира за тази фаза на надпреварата.

Полуфиналите са на 22 и 23 април и на 29 и 30 същия месец. Големият финал е на 24 май в Лисабон на стадион "Луж".