Посланикът на финала в Лига Европа на 14 май в Торино Чиро Ферара изтегли "Бенфика" за съперник на своя бивш клуб "Ювентус" на полуфиналите в турнира. Другата двойка е испанска - "Севиля" срещу "Валенсия".

"Бенфика" е домакин в първия полуфинал срещу "Ювентус", който ще се стреми на всяка цена да отиде на финала, който е на неговия стадион "Ювентус Арена". Миналия сезон "лисабонските орли" спориха за трофея с "Челси", но отстъпиха с 1:2 в Амстердам. Тази година португалците ще искат да подобрят постижението си още малко. "Ювентус" е трикратен носител на отличието, докато "Бенфика" все още няма втория по сила европейски клубен турнир във визитката си.

"Севиля" изтегли трети пореден иберийски съперник в ЛЕ след градския съперник "Бетис" и португалския "Порто". Андалусийците, който са двукратен носител на купата (2006, 2007 г.) стигнаха до полуфиналите след множество обрати, но едва ли скоро някой ще подобри постижението на "Валенсия", която обърна "Базел" от 0:3 в първия мач до чудовищното 5:0 на "Местая". "Прилепите" спечелиха трофея през 2004 г. (2:0 срещу "Марсилия" на финала).

Първите мачове са на 24 май, а реваншите са точно седмица по-късно. "Севиля" и "Бенфика" са домакини в първите срещи. Финалът е на 14 май в Торино на стадион "Ювентус Арена".