Шампионът на България „Марек Юнион Ивкони” поведе на „Левски Бол” във финалния плейоф на родната Суперлига с 1-0 победи. Дупничани, които спечелиха безапелационно редовния сезон в Суперлигата с 22 победи от 22 мача, спечелиха първата среща от финалната серия с 3:1 (17:25, 25:21, 25:20, 27:25) пред около 600 зрители в столичната зала "Христо Ботев".

Срещата, която бе изгледана от селекционера на националния ни отбор Камило Плачи, започна вихрено за „сините”. Момчетата на Джузепе Лорицио показаха висока ефективност, както в нападение, така и в атака и без проблеми поведоха с 1-0 гейма. Отговорът от шампионите обаче не закъсня. След слабия първи гейм, играчите на Найден Найденов се върнаха много мотивирани на игрището и показаха коренно различна игра. Зачестиха атаките през центъра, а силният сервис разколеба посрещането на „Левски Бол”. Дупничани показаха, че неслучайно са шампионите на България за изминалата година и след 1 час и 45 минути игра се поздравиха с крайната победа.

След последната точка, емоциите и в двата лагера ескалираха. Старши - треньорите на „Левски Бол” и „Марек” тръгнаха заплашително един към друг, отправяйки си „ласкави” епитети. Благодарение на бързата и адекватна реакция на двата щаба обаче до по-грозни сцени не се стигна.

Вторият мач от плейофите на мъжкото ни първенство е в понеделник от 18:00 ч. отново в столичната зала „Христо Ботев“. Финалната серия се играе до 2 победи от 3 мача. Евентуален трети двубой ще бъде в сряда от 17,30 часа. Победителят от Суперлигата, освен титлата и златните медали, печели и право на участие в Шампионската лига на Европа.