Старши треньорът на "Барселона" Херардо "Тата" Мартино може да напусне клуба до края на сезона. Това съобщи испанският в. Marca. Слухове за оттеглянето на аржентинския специалист плъзнаха още в началото на годината, но скоро след това се разсеяха. След слабите резултати напоследък и най-вече след отпадането на "Барса" на четвъртфиналите в Шампионската лига от "Атлетико" Мадрид обаче напрежението около Мартино отново нарасна.

Според Marca аржентинският наставник вече е пътник, макар и да има договор до лятото на 2015 г. Изданието твърди, че капката, която е преляла търпението на ръководството на "Барса", е била слабата игра на каталунците в ШЛ срещу "Атлетико" М. Испанският шампион загуби безлично с 0:1 и отпадна от надпреварата. Така Мартино може да запише само един (а може и непълен) сезон начело на каталунския гранд.

Все пак треньорът има шансове да запази поста си. На "Барселона" предстои финал за Купата на краля срещу "Реал" Мадрид в сряда, а в Примера дивизион тимът е само на точка от лидера "Атлетико", като до края на сезона остават шест кръга. "Барса" приема "дюшекчиите" в последния кръг от кампанията.

Дори и Мартино да стигне до двата трофея, през лятото в "Барса" ще се нужни големи промени, защото се вижда, че играта на отбора не върви, а доста от играчите са в края на своите кариери. Как обаче каталунците ще вземат нужните им нови играчи, след като преди десет дни ФИФА запорира трансферите на клуба заради нередности при привличането на играчи под 18-годишна възраст?

И дали не иде краят на ерата "Барса" в европейския клубен футбол?