Телевизионната водеща Цветанка Ризова съобщи в предаването "Тази неделя" по бТВ, че също е станала обект на посегателство - автомобилът й е бил залят с неизвестна течност и със срязани гуми. Това се е случило седмица преди повторното подпалване на колата на Генка Шикерова. Общото е, че това нито единият случай, нито другият са разкрити.

Потърсихме водещата на "Лице в лице" за подробности по случая.

Здравей, Цвети, честит празник преди всичко. Как стана точно инцидентът с колата ти?

Една сутрин се събудих и цялата кола беше надраскана, залята с нещо мазно, едва се виждаше, а когато я закарах до автомивка, не можаха да я измият един час. Всички гуми бяха срязани, гумаджиите казаха, че е с нож.

Това кога се случи?

Преди три седмици. Не помня точно, но преди три седмици.

Предприе ли нещо?

Да, предупредила съм в полицията.

А резултат?

Е, ти пък! Предупредила съм полицията, много са версиите.

И свързани с работата ли?

Не мога да преценя. Предполагам, че да, защото аз съм добър съсед. На никого не съм създала никакъв проблем, нямам кавги, не съм имала скандали. Но всичко, което казвам, са само спекулации. Нямам идея защо се е случило. Може да е обикновен луд.

В този конктекст всеки подобен случай е изключително притеснителен. Скоро беше и случаят с Генка. Имаш ли коментар за всичко, което се случва?

Ужасяваща е средата, в която живеем. Това е среда на безнаказаност. Усещането е, че някои хора са безнаказани. Среда на отмъстителност, на подозрителност, на подмяна, фалшива среда.

Като събереш всичко това накуп, нямаш нито версии, нито обяснение. Това е причината. Хейтърството в момента може и да е на свободна практика, дори и да нямаш причина, просто така. Допускам дори и това. Гледам да не се съсредоточавам върху страшни версии, защото иначе ще изперка човек.